Evy Puelinckx Upcycling Consultancy and Design

jaar van oprichting 2014
Belgielei 73A bus 10
2018 Antwerpen

Evy focust op bedrijven en organisaties, waar ze met Evy Puelinckx Upcycling Consultancy and Design haar expertise aanbiedt om duurzaamheid tastbaar te maken. Ze begeleidt bedrijven doorheen het hele traject, van materiaalscan tot en met de creatie van een product, interieur of event. Dit betekent een tastbare meerwaarde en een interessante invalshoek voor communicatie en marketing doeleinden. Sinds september 2016 doceert Evy het vak 'design and circular economy' aan de Universiteit van Antwerpen.

Klanten zijn onder andere Samsung, Schoenen Torfs, KBC, HUMO, Magnus, Swantegy, Veolia, C-Mine, Bokrijk, Care, OVAM, Westrand, Telenet, MAS, Digitopia, Generali, ISWA, FEBEM, …

Evy Puelinckx studeerde aan de Hogeschool Sint Lukas te Brussel, aan de University of Port Elizabeth in Zuid-Afrika en de Provinciale Hogeschool Limburg waar ze in 1999 de titel van Master in de Architectuur behaalde. Na haar studies werkte Evy voor verschillende toonaangevende architectuurbureaus in Nederland en België.

Tussen 2002 en 2009, combineerde Evy haar eigen ontwerpprojecten met een positie als docent interieurarchitectuur aan de Hogeschool Sint Lukas te Brussel. In 2004 start Evy met het maken van eigen tv-formats over duurzaamheid en is ze een veelgevraagde designer voor make-over programma’s op VT4, VTM, VRT en JIMTV. Ze krijgt een eigen upcycling rubriek op Libelle TV, een programma op RTV en leidt als Hoofd Cultuur de cultuurprogrammatie van TVBrussel. In 2007 sticht Evy de community “HetVindingrijk”, een online platform waar ze informeert, inspireert en mensen samenbrengt rond Upcycling. In 2013 wordt Evy “Minister van Upcycling”, een titel die haar boeiende carrière van architect, docent, designer en televisiemaker benadrukt.

PERSONAL STATEMENT
“Afval is een geschenk”: Ik zie geen afval en afgedankte spullen, maar opportuniteiten.