FABER MAKERSPACE : ATELIER VOOR CREATIEVE MAKERS  

Met Faber Makerspace heeft Antwerpen er een maker atelier bij waar zowel oude als nieuwe technologieën ter beschikking worden gesteld. Creatieve designers en makers kunnen er terecht om elkaar te ontmoeten, te experimenteren en hun projecten te verwezenlijken. Je vindt er onder andere een lasercutter, 3D printers en, uitzonderlijk voor een makerspace, een zeefdrukruimte.

Iedereen maker
Faber Makerspace wil in de eerste plaats de uitwisseling van ervaringen tussen makers stimuleren en de drempel om te creëren verlagen. Iedereen die de makermicrobe voelt kan bij Faber Makerspace terecht om samen met anderen ontwerpen te testen, prototypes te maken, nieuwe fabricageprocessen te ontwikkelen en zelfs een eerste oplage te produceren.

Creatieve makers hebben bij uitstek nood aan begeleiding met een ruime kennis van technieken, een breed arsenaal aan werktuigen en toestellen, en ruimte. Omdat net deze zaken in een stad moeilijk te vinden (of betalen) zijn, biedt Faber Makerspace een atelier waarin collectief gecreëerd en geëxperimenteerd kan worden. Een ruime plek waar je ook de bijhorende uitrusting ter beschikking hebt, is dé oplossing voor een groeiend aantal designers en makers die op zoek zijn naar manieren om hun ideeën te realiseren.

What’s in a name? 
Faber Makerspace is een knipoog naar de “Homo Faber”, Latijn voor “De mens die maakt” en een term uit een theorie stelt dat mensen wezens zijn met een aangeboren scheppingsdrang en creativiteit, én de gave om werktuigen en een leefomgeving te creëren om hun ideeën in werkelijkheid om te zetten.  

Faber Makerspace biedt:
... Een in-house ontwerptraject.
Het in-house ontwerptraject van Faber Makerspace geeft jonge ontwerpers de kans om met behulp van diverse productietechnieken een nieuw product te ontwikkelen. Dit ontwerptraject wordt door Faber Makerspace verder gedeeld met makers die aan de hand van workshops leren ontwerpen en werken met computergestuurde productietechnieken.

... Een maakservice.
Heb je zelf geen tijd, maar wil je wel een uniek product? Dan wordt er ook een makerservice aangeboden (lasercut, 3D printen, CNC, zeefdruk,...) voor particulieren, studenten, vormgevers, architecten, makers en niet-makers.

... Een community.
Ontmoetingen tussen verschillende designers, makers en bezoekers zorgen voor meer kennisoverdracht en allerhande interessante kruisbestuivingen. Faber Makerspace wil dit stimuleren door zowel workshops als ontmoetingsmomenten te organiseren.