Redopapers werd opgericht door Linde en Tille, twee grafisch vormgevers uit Antwerpen en maakt unieke, handgemaakte producten met ‘misprints’ van drukkers.

Het drukproces bij drukkerijen resulteert in een hoop papieroverschotten, bedrukt en onbedrukt. Gepassioneerd door ambachtelijk werken met papier, typografie en mooi, tastbaar design, onderzoekt Redopapers manieren om dit papier te verwerken tot unieke, handgemaakte design producten zoals bloc notes en andere papier accessoires.

RE—DO producten zijn momenteel te koop in enkele winkels, op markten en via online webshops.

Deze kijk op het hergebruik van restmaterialen, en de liefde voor papier, experimenteren, ambacht en design draagt Redopapers uit op zoveel mogelijk manieren:

ze bieden jongeren van het buitengewoon secundair onderwijs de kans om werkervaring op te doen. Zo is er al een succesvolle samenwerking met KOCA (Koninklijk Orthopedagogisch Centrum Antwerpen vzw) waarbij leerlingen de papieroverschotten sorteren en onderverdelen. Er bestaat een duidelijke vraag voor dit soort werkervaring en Redopapers mikt om dit op termijn te kunnen aanbieden op regelmatige basis.

Naast de eigen reeks producten werken ze regelmatig in opdracht van bedrijven en organisaties (o.a. FoMu, KdG, Opera & Ballet Vlaanderen…) om een creatief, gepersonaliseerd product te realiseren met hun papierresten. Deze producten (notitieboekjes,... ) doen dienst als relatiegeschenken, promo-materiaal en nog veel meer. Op deze wijze ambieert Redopapers om de stap naar ecologisch denken alvast een beetje te verkleinen.

Ook richten ze workshops in. Tijdens deze workshops gaan de cursisten aan de slag met hun eigen gerecupereerd papier, leren ze de basis van boekbinden en andere technieken en werkwijzen om thuis verder te experimenteren en creatief om te gaan met oud papier. Cursisten gaan naar huis met een nieuwe insteek om ecologisch na te denken over de cyclus van materiaal en om hun creativiteit anders te gebruiken.