responsive webdesign

er was eens

Er was eens een tijd dat men enkel via computer surfte. De komst van de smartphones waarmee je ook ‘op internet’ kan, maakte daar een einde aan. En al snel volgden de ipad en andere tablets, gevolgd door hun kleine broertjes en stiefzusjes de ipad mini en samsung galaxy tabs. Allemaal verschillende devices met specifieke schermvereisten.
Gsm’s worden kleiner, computerschermen worden groter. En tussen deze twee uitersten zit een heel gamma aan verschillende schermresoluties.

Vandaag volstaat een aparte mobiele versie voor gsm's niet meer. Een website moet optimaal worden weergegeven op computerschermen, tablets, gsm's, smart tv's. Responsive webdesign betekent dat we ervoor zorgen dat de grafiek en functionaliteit van de website automatisch wordt aangepast aan alle mogelijke schermgroottes.

wat is responsive webdesign

Responsive webdesign is het grafisch mogelijk maken om een website cross-device aan te bieden. Dit wil zeggen dat het front-end gedeelte van je website (=het grafische gedeelte dat surfers zien) wordt opgebouwd via een vloeiende (fluid) grid. Zo’n fluid grid is een manier van code schrijven die het mogelijk maakt om alle objecten op je webpagina in relatieve breedtes en posities te plaatsen. Dit betekent dat je met één layout en grafische template de inhoud van een website optimaal op alle mogelijke devices kan weergeven, met een aangepast design per schermgrootte. Knoppen verschuiven, de grootte van het lettertype wordt aangepast, foto's worden herschaald, blokken inhoud worden verplaatst...

en de kostprijs?

We geven het toe: responsive webdesign is duurder. Er komt heel wat extra  werk kijken bij de ontwikkeling ervan. We maken niet één front-end van je website maar als het ware verschillende websites voor elke schermresolutie. Ondertussen bouwden we al heel wat responsive websites en weten we  perfect hoe we dit moeten aanpakken. Per project zoekt ons webteam de meest ideale oplossing. Een investering in de toekomst en in je publiek.