Stories

Dit is waarom design een meerwaarde is

Hier vind je informatie, verhalen en (economische) data in relatie tot de ontwerp en designsector. Zelf een suggestie voor een onderwerp, mail dan naar info@apbc.be.

Story: design als hefboom naar de perfecte gebruikersbeleving

“Design is een essentieel onderdeel van elk creatieproces. Een ‘perfecte onderneming’ herken je aan design als expliciet onderdeel van het bedrijfs-DNA: durven zoeken naar de complete gebruikersbeleving in elke creatiefase.” Met zijn bedrijf Beyond.io schreef Anner mee aan het Internet of Things Design Manifesto als houvast of richtlijn in de razendsnel ontwikkelende wereld van het Internet of Things.

Story: design moet deel uitmaken van het DNA van elke onderneming

Samenwerken met een designer – intern of extern – introduceert een compleet andere visie in elk bedrijf. Design hoort niet langer thuis in de productiecontext, maar verdient een plek in het DNA van uw onderneming. ‘Design thinking’ resulteert in doordachte producten en diensten, zorgt voor uitstraling en branding, en geeft een andere kijk op de output van uw bedrijf. Investeren in design, is een ambitieuze en onmiskenbare keuze voor meerwaarde en dus groei.Over de definitie van design hoeft Anner Tiete niet erg lang na te denken.